OM vordert vrijspraak in proces Trekt Uw Plant


12/06/08

Op het proces in beroep van de vzw Trekt Uw Plant en vijf van haar leden heeft het openbaar ministerie vandaag zelf de vrijspraak gevraagd, omdat de strafvordering verjaard is.

Teelt cannabis
De procureur vond dat de feiten geherkwalificeerd dienden te worden van 'bezit en handel van cannabis' naar het 'telen van cannabis voor eigen gebruik'. Het eerste is een wanbedrijf met een verjaringstermijn van vijf jaar, het tweede een overtreding met een verjaringstermijn van een jaar en die is inmiddels al verstreken.

Legale plantage
De vzw Trekt Uw Plant werd in 2006 opgericht met de bedoeling om de eerste legale cannabisplantage op te richten. In december van dat jaar stelden ze hun eerste cannabisplant voor aan het publiek. Met de stekjes wilden ze een plantage op poten zetten in Antwerpen, waar ieder lid zijn plant voor eigen gebruik kon oogsten. De politie stak daar echter een stokje voor en nam alles in beslag.

In eerste aanleg kregen drie leden en de vzw zelf een opschorting, twee andere leden moesten een boete van 82,5 euro betalen. (belga/ka)

 
Blog Directory - Blogged