Vincent wordt wakker

Vincent Van Quickenborne pleit voor coffeeshops

Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft donderdagavond in het Canvas-programma 'Phara' verklaard dat België beter zelf coffeeshops installeert, dan die taak aan Nederland over te laten. Het bericht staat ook in Het Belang van Limburg, de Morgen, de Gazet van Antwerpen en de Standaard.

Het plan van de Maastrichtse burgemeester Gerd Leers om op termijn acht van zulke wietwinkels uit het stadscentrum te verplaatsen naar een plek vlakbij de grens met België, vindt hij onzin.

Leers wil zo de overlast van 'wiettoeristen' in het centrum verminderen. 'Het probleem verschuiven kan echter niet', zei gewezen staatssecretaris van Administratieve Vereenvoudiging Van Quickenborne.

Wat België volgens hem wel zou moeten doen, is wiet in eigen land verkopen.

Verkopen? Verbouwen zal hij bedoelen.

Jarenlang was "Senator Q" een van de weinige openlijke pleitbezorgers voor legalisering van cannabis in België. Vanaf het moment dat hij Staatssecretaris werd hoorden we niets van hem. En nu hij zich opnieuw moet profileren (de voorzitterverkiezingen van de Open VLD zijn in aantocht) wil Vincent plotseling coffeeshops in België invoeren. Een voorstel waarvan iedereen weet dat het politiek niet haalbaar is.

Als we nu eens gewoon met de teelt voor eigen gebruik zouden beginnen..

 
Blog Directory - Blogged